NULENERGIE

Energieopslag is een duurzaam en rendabel alternatief voor netverzwaring

We gaan van het (aard) gas af, willen meer een meer energie opwekken, dat veroorzaakt een direct probleem. Het net is te klein en/of je aansluiting is niet groot genoeg.

Je ziet ze wel eens windmolens die stil staan soms door onderhoud maar ook omdat de stroom anders niet het net op kan. Of wat denk je van zonnepanelen die je net hebt aangeschaft maar niet alle energie kwijt kunt op het net. Dat kost geld en voor grootverbruikers, dat kost ook SDE+ subsidie.

Er zijn verschillende redenen te bedenken d

ie praktisch zijn om te 

investeren.

2 mogelijkheden zijn er om je probleem op te lossen:

  1. Netverzwaring en aanpassing van je aansluiting

Een structurele kostenpost. Bovendien wanneer kan de aansluiting verzwaard worden? Het duurt vaak maanden eer dat er een afspraak gemaakt kan worden. Daarnaast zijn er inmiddels gebieden die (voorlopig) niet worden verzwaard.

  1. Energieopslag

Een eenmalige investering en direct toepasbaar. Bovendien, heb je een grootverbruikers aansluiting dan kun je van de overcapaciteit die noodzakelijk is inzetten op de spotmarkt of frequentie markt. Kortom het brengt uiteindelijk geld op.

Houdt je bedrijf dus productief en rendabel door te investeren in energieopslag. Geen kostenpost maar een duurzame investering met een goed rendement.

Verbeterde productiviteit

Peakshaving wordt ook toegepast bij het laden van bijvoorbeeld heftruck of andere productiemiddelen, waarbij de energiepiek te hoog is voor het net.